שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה / מיכל לוי-אלחלל

עוגה מושלמת לקפה של בוקר, במיוחד לאחר ששהתה לילה במקרר.


חומרים
לבסיס:
2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
150 גרם חמאה
1 ביצה
מעט מלח
למלית:
4 ביצים
1 כוס סוכר
2 מכלים גבינה לבנה 5% או 9%
2 מכלים שמנת חמוצה
3 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
  1. הבסיס: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים רק עד שהבצק מתגבש לכדור מסביב ללהב (עיבוד יתר פוגם בפריכות). מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  3. המלית: מקציפים את הביצים והסוכר במערבל כ 5 דקות במהירות גבוהה, עד שהן תפוחות ובהירות. שמים את שאר המרכיבים בקערה נפרדת, מערבבים ומקפלים בעדינות לתוך הקצף עד שנוצר מרקם אחיד.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה גדול מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

חזרה