שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כריך לחם כפרי וחזה עוף / אבי שטייניץ


חומרים (2 מנות)
2 יחידות חזה עוף
1/2 לימון סחוט
מלח
פלפל שחור גרוס
4 פרוסות לחם כפרי
1 עגבניה פרוסה
עלי רוקט טריים
פלפלים קלויים בגריל, חתוכים לרצועות
למשרה:
שמן זית
2 גבעולים רוזמרין
2 גבעולים טימין
2 שיני שום
1 פלפל חריף טרי
לרוטב:
3 כפות מיונז מאיכות טובה
2-3 כפות שמן זית
1/2 1 - 1 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לבן
1 שן שום כתושה
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים בה את חזה העוף למשך הלילה. 
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב. 
  3. צולים את העוף במחבת פסים (או בגריל פחמים) כדקה וחצי מכל צד, מטפטפים עליהם את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. 
  4. קולים את פרוסות הלחם משני הצדדים ומורחים עליהן בנדיבות מהרוטב.
  5. מסדרים פרוסות עגבנייה על שתיים מפרוסות הלחם, מניחים עליהן את חזה העוף, עלי רוקט ורצועות פלפל קלוי ומכסים בפרוסות הנותרות. נועצים קיסם אם יש צורך, ומגישים.

חזרה