|
|
|
|
כריך לחם כפרי וחזה עוף
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (2 מנות)
|
2 יחידות חזה עוף |
1/2 לימון סחוט |
מלח |
פלפל שחור גרוס |
4 פרוסות לחם כפרי |
1 עגבניה פרוסה |
עלי רוקט טריים |
פלפלים קלויים בגריל, חתוכים לרצועות |
למשרה: |
שמן זית |
2 גבעולים רוזמרין |
2 גבעולים טימין |
2 שיני שום |
1 פלפל חריף טרי |
לרוטב: |
3 כפות מיונז מאיכות טובה |
2-3 כפות שמן זית |
1/2 1 - 1 כפות מיץ לימון |
מלח ופלפל לבן |
1 שן שום כתושה |
פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים בה את חזה העוף למשך הלילה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב.
- צולים את העוף במחבת פסים (או בגריל פחמים) כדקה וחצי מכל צד, מטפטפים עליהם את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
- קולים את פרוסות הלחם משני הצדדים ומורחים עליהן בנדיבות מהרוטב.
- מסדרים פרוסות עגבנייה על שתיים מפרוסות הלחם, מניחים עליהן את חזה העוף, עלי רוקט ורצועות פלפל קלוי ומכסים בפרוסות הנותרות. נועצים קיסם אם יש צורך, ומגישים.
| חזרה | | |