שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף צח עם רצועות ירקות / בני סיידא

מרק עשיר, עז טעם וחגיגי, שיש להכינו יום לפני ההגשה.


חומרים (8 מנות)
1 עוף טרי במשקל 2.5 ק"ג
3 עצמות בקר עם מח
2 גזרים חתוכים לרבעים
2 קישואים חתוכים לרבעים
1 בצל גדול, חצוי
2 כרישות (החלק הלבן), חתוכות לקטעים
1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 צרור עשבי תבלין קשורים (פטרוזיליה, שמיר, סלרי, טימין)
מלח
1 כפית גדושה גרגירי פלפל שחור שלם
לירקות:
2 גזרים קלופים
1 זוקיני
1 כרישה החלק הלבן בלבד
1/2 פלפל ירוק
1/2 פלפל צהוב
1/2 פלפל אדום
4 פטריות שמפיניון
עירית קצוצה
אופן ההכנה
  1. המרק: שוטפים היטב את העוף ומכניסים לסיר גדול. מוסיפים את הירקות. יוצקים מים לכיסוי תוכן הסיר ועוד כ 2 ס"מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלבה ומסירים את הקצף המצטבר על פני המים. מתבלים במלח ובגרגרי פלפל שחור ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. מסירים מהאש ומצננים.
  2. מוציאים את העוף והירקות מהסיר ומסננים את המרק דרך מסננת צפופה לתוך סיר נקי. מאחסנים במקרר למשך לילה. למחרת מסירים את השומן שהצטבר בסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים שבסיר למחצית הכמות. מקבלים מרק צח מרוכז בטעמו.
  3. הירקות: חותכים את הגזרים, הזוקיני והכרישה לקטעים באורך כ 6 ס"מ, ופורסים כל קטע לרצועות דקות מאוד. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות מאוד ופורסים את הפטריות. שמים את הירקות בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-5 דקות, עד שהירקות מבושלים, אך פריכים. מסננים היטב.
  4. ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות אישיות, מוסיפים לכל מנה מהירקות המבושלים ומעטרים בעירית קצוצה.

חזרה