שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף ממולא בלחם / הדי שרון

מעדן טעים להפליא. מרקמו של העוף מתקבל כה נימוח ועסיסי, עד שקשה להאמין שזה עוף ולא עבודה בעיניים.


חומרים
1 עוף שלם
1/2 בגט
מלח
פלפל שחור גרוס
רוזמרין טרי
1/2 כוס שמן זית
ראש שום מחולק לשיניים מקולפות וקצוצות
2 בצלים גדולים קצוצים
אופן ההכנה
  1. ממליחים ומפלפלים את פנים העוף, מורחים בתוכו 2-1 שיני שום מעוכות, מכניסים גבעול רוזמרין ודוחסים פנימה גם את הבגט. כדאי לקשור כאן את העוף בעזרת חוט עבה (לא חובה).
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את העוף על אש גבוהה עד שישחים מכל הצדדים.
  3. בסיר המתאים בגודלו לגודל העוף מחממים רבע כוס שמן זית ומטגנים את שיני השום קצוצות ובצלים קצוצים. מטגנים באש נמוכה, עד שיתרככו. ממליחים ומפלפלים. מניחים מעל את העוף המושחם, מוסיפים כוס מים וגבעול רוזמרין ומביאים לרתיחה. מכסים היטב.
  4. מכניסים לתנור מחומם לחום נמוך מאוד למינימום 4 שעות ומקסימום לילה שלם.
  5. במשך הבישול צריך לשים לב מדי פעם שהמים לא נגמרים, ואם כן, להוסיף. בשעות הבישול האחרונות, אם נותרו הרבה מים, פותחים מעט את המכסה ומבשלים במכסה סגור חלקית (אז המים מתאדים והרוטב מצטמצם).
  6. כשמוציאים את העוף מהסיר צריך להיזהר שלא יתפרק, הוא מאוד רך. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעליו את הרוטב.

חזרה