שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף מרנגו

מתכון צרפתי, ממציאו היה הטבח של נפוליאון. הטבח בישל את המנה הזו לנפוליאון לאחר שזה הביס את הצבא האוסטרי במרנגו (יוני 1800), ומשם שם המנה.


חומרים
עוף במשקל 1,200 גרם, מחולק למנות
2 כפות שמן
30 גרם חמאה
40 גרם קמח
פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות מרק בשר (בויון) או מים
2 כוסות יין לבן
200 גרם פטריות
50 גרם רסק עגבניות
30 גרם בצל שאלוט קצוצים (אפשר להחליף בבצל רגיל)
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן והמרגרינה בסיר, ומזהיבים את נתחי העוף. במחצית הדרך, מוסיפים את הפטרוזיליה והשאלוט הקצוצים.
  2. מוסיפים את הקמח ומגלגלים את נתחי העוף היטב.
  3. מוסיפים את המרק והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
  4. אחרי שעה שוטפים וקוצצים את הפטריות, ומוסיפים אותן יחד עם רסק העגבניות. ממשיכים בבישול עוד כשעה. מוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
    מגישים חם.

חזרה