עוף מרנגו
מתכון צרפתי, ממציאו היה הטבח של נפוליאון. הטבח בישל את המנה הזו לנפוליאון לאחר שזה הביס את הצבא האוסטרי במרנגו (יוני 1800), ומשם שם המנה.
|
חומרים
|
עוף במשקל 1,200 גרם, מחולק למנות |
2 כפות שמן |
30 גרם חמאה |
40 גרם קמח |
פטרוזיליה קצוצה |
2 כוסות מרק בשר (בויון) או מים |
2 כוסות יין לבן |
200 גרם פטריות |
50 גרם רסק עגבניות |
30 גרם בצל שאלוט קצוצים (אפשר להחליף בבצל רגיל) |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן והמרגרינה בסיר, ומזהיבים את נתחי העוף. במחצית הדרך, מוסיפים את הפטרוזיליה והשאלוט הקצוצים.
- מוסיפים את הקמח ומגלגלים את נתחי העוף היטב.
- מוסיפים את המרק והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
- אחרי שעה שוטפים וקוצצים את הפטריות, ומוסיפים אותן יחד עם רסק העגבניות. ממשיכים בבישול עוד כשעה. מוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
מגישים חם.
|
חזרה |