שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף צלוי עם קליפות תפוז, רימונים ויין מרסלה. / דליה פן-לרנר


חומרים (8 מנות)
8-6 רבעי עוף תחתונים (כרעיים ושוקיים)
8-6 סרטים רחבים וארוכים של קליפות תפוז
1 כוס מיץ רימונים טרי (או מיץ חמצמץ של תפוזים ולימונים, לערבב לפי הטעם)
1 כוס יין מרסלה (או שרי מתקתק)
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית שרוכי זעפרן
4-3 כפות עלי נענע קצוצים
חופן גרגירי רימון (לא הכרחי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס. 
    מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל. בוחרים במחבת גדולה (לא עם ידית פלסטיק) או בסיר רחב אך לא עמוק בגודל שיכיל את הנתחים בשכבה אחת. מחממים את השמן והחמאה במחבת ומשחימים את הנתחים.
  2. מוציאים לצלחת ומניחים על כל נתח (בצד העור) פרוסת אווז מעושן וסרט של קליפת תפוז. מהדקים עם קיסם ומחזירים למחבת או לסיר (כשצד העור כלפי מעלה). 
    מערבבים את מיץ הרימונים עם יין המרסלה ומתבלים באגוז מוסקט, קינמון, זעפרן ועלי הנענע. יוצקים למחבת של נתחי העוף.
  3.  צולים בתנור כ45-60- דקות. בזמן הצלייה מרטיבים פעם או פעמיים את הנתחים ברוטב שנוצר בכלי.
    כשהעוף מוכן מוציאים את הנתחים לצלחת הגשה, מכסים ושומרים
    חם. מרתיחים ומצמצמים את הרוטב, מתבלים ויוצקים על נתחי העוף.
    מפזרים מעל גרגירי רימון ומגישים.

חזרה