שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בליני ברוטב פטריות / אבי שטייניץ

בליני הגרסה הרוסית לפנקייקס, התפרסמו בעיקר בזכות שידוכם לקוויאר הרוסי השחור. במקורם הם אוכל פשוט, עממי ומשביע. אחד הצרופים הנפוצים הוא בליני ופטריות, שכן הפטריות צמחו ביערות ואפשר היה ללקט אותן באופן חופשי.


חומרים (5 מנות)
לבליני:
25 גרם שמרים
1/2 ליטר חלב
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
1/3 3 כוסות (400 גרם) קמח
מעט חמאה או שמן לטיגון
לרוטב הפטריות:
50 גרם חמאה
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
300 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 גביע (100גרם) שמנת חמוצה
1/4 כוס (50גרם) שמנת מתוקה
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט טחון
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים בחלב, מוסיפים את הביצים, החמאה והמלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד שנוצרת בלילה. מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים במקום חמים ל 30 דקות, עד שהבלילה מכפילה את נפחה.
  2. מוציאים את האוויר מהבלילה בערבוב נמרץ, מכסים ומניחים לתפיחה שנייה, כ 25 דקות.
  3. ממיסים את החמאה (או מחממים את השמן) במחבת רחבה. יוצקים במצקת מנות קטנות מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים מהמחבת ושומרים מכוסה במקום חם.
  4. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות, את שני סוגי השמנת והתבלינים ומבשלים כרבע שעה על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
    מגישים את הבליני בלווית הרוטב.


חזרה