שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאהיטה עוף ופלפלים / איתמר דוידוב


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
4 פלפלים ירוקים
2-1 בצלים חתוכים לקוביות די גדולות
קורט מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט שמן לטיגון (מומלץ חצי תירס חצי שמן זית)
אופציה:
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ או
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס ריחן קצוץ
להרכבה:
1 כוס מחית שעועית
2-1 כוסות סלסה מוכנה
1 מיכל שמנת חמוצה או הכפר מתובלת במעט מלח, פלפל שחור ובצל ירוק קצוץ
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
1 כוס גואקמולה
אופן ההכנה
  1.  מחממים את הטורטיות בהתאם להוראות. אפשר לקלות שניות ספורות מכל צד על מחבת חמה או לעטוף ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור חם ל 10 דקות. 
  2.  מתבלים את רצועות העוף בקורט מלח ופלפל שחור. מחממים מחבת עם מעט שמן עד שתתלהט ותעלה מעט עשן. מטגנים את העוף במהירות תוך כדי ערבוב במשך מספר דקות. רצוי לטגן בכל פעם את מחצית כמות העוף. 
  3. מעבירים את העוף העשוי לקערה. מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הבצל והפלפלים עד שהם מתרככים מעט. מתבלים תוך כדי הטיגון בקורט מלח ופלפל. מוסיפים למחבת את העוף המטוגן ואת הבצל הירוק או עשבי התיבול, אם משתמשים, ומערבבים יחד כמה דקות. מעבירים לקערת הגשה. 
  4. מחלקים את הרטבים, השמנת והגבינה לקעריות הגשה, מוציאים את הטורטיות מהתנור ומגישים.
    מומלץ להגיש עם אורז לבן.

חזרה