שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי אגסים כפרי / רוני ונציה

פאי אגסים כפרי נהדר, שמכינים באופן חופשי, ללא תבנית ובכל צורה שמתחשק. לפאי כפרי קסם מיוחד בזכות מראהו הטבעי והפשוט, שאינו נופל ביופיו ממראה של כל פאי אחר. הכנתו מהירה ופשוטה ורצוי לאפות אותו ממש לפני שהאורחים באים, או לפחות באותו יום, עם חימום קל לפני ההגשה.


חומרים (6 מנות)
לבצק:
1/3 1 כוסות קמח
4 כפיות סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 1 כפיות מים קרים
1/2 1 כפיות מיץ לימון טרי
1/3 כוס ריבת משמשים
2 כפיות ברנדי , "קלבדוס" או מים
2 כפיות חלב - להברשה
למלית:
4 אגסים גדולים, בשלים אך מוצקים, קלופים ומגולענים
2 כפות חמאה מומסת (30 גרם)
2 כפיות סוכר
כלים:
תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת מעבד-מזון
    ומערבבים בקצרה. 
  2. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה. מוסיפים את הביצה, המים ומיץ הלימון ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת גושי בצק.
  3. מעצבים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים ומצננים במקרר 30 דקות.
  4.  מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ30- ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה. מקפלים פנימה כ1- ס"מ מהבצק מסביב בשוליים, ומהדקים היטב לעיצוב הדפנות. בעזרת גב של סכין, מקשטים את השוליים בפסים אלכסוניים קטנים. 
  5. ממיסים את ריבת המשמש עם הברנדי בסיר קטן מעל לאש נמוכה תוך ערבוב. מברישים מעט מתערובת הריבה על תחתית הפאי (לאטימה). מברישים מעט חלב על השוליים. מצננים את הפאי בינתיים במקרר. 
    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). 
  6. חותכים את האגסים לרבעים ופורסים כל רבע אגס ל5- פרוסות דקות. מסדרים את פרוסות האגסים בעיגולים צפופים וחופפים, כשמתחילים בעיגול החיצוני.
  7. מברישים את החמאה המומסת מעל לאגסים ומפזרים את הסוכר מעליהם.
  8.  אופים כ25-30- דקות, עד שהבצק זהוב ופריך והאגסים רכים. 
  9. בתום האפייה מניחים את התבנית על רשת. ממיסים שוב את ריבת המשמש, ומייד מברישים אותה מעל לפרוסות האגסים ומעל לשוליים.

    אופן ההגשה: מגישים חם עם מעט קצפת בצד.

חזרה