שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגה בניחוח תפוזים / אריק חכימי


חומרים
6 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס שמן חמניות
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
לקישוט:
אבקת סוכר
להגשה:
גלידת וניל
כלים:
תבנית טבעת או תבנית קוגלהוף
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 
  2. טורפים היטב את החלמונים עם חצי כוס מהסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים בהדרגה את המיץ והשמן ומערבבים היטב לבלילה אחידה. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה. מניחים בצד. 
  3. מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. 
    מוסיפים את הקצף לבלילת החלמונים ומאחדים בתנועות קיפול עדינות.
  4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 30-40 דקות, עד שהעוגה תופחת ומשחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. כשהעוגה מצטננת הופכים אותה על צלחת הגשה ובוזקים מלמעלה אבקת סוכר. פורסים למנות ומגישים עם כדור גלידת וניל לכל מנה.

חזרה