שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלמון ברוטב חמאה לבנה / אריק חכימי


חומרים
1 פילה סלמון פרוס ל 6 נתחים שווים
1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס דק, טרי
מלח
לרוטב:
4 בצלצלי שאלוט קצוצים גס (אם אין משתמשים בחלק הלבן של בצלים ירוקים)
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
1/2 כוס יין לבן יבש
3/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הרוטב: מאדים את הבצלצלים בשתי קוביות חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה, בלי להשחים אותם. מוסיפים את החומץ והיין ומביאים לרתיחה. 
  2.  מנמיכים את הלהבה ומאדים את הנוזלים עד לגובה הבצלצלים. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומסירים מהלהבה. מוסיפים את שארית החמאה לאט ובהדרגה, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהיא נבלעת בנוזל. ממליחים ומפלפלים.
  3. לפני ההגשה מחממים את הרוטב על להבה נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת (אין להרתיח את הרוטב אחרי הוספת החמאה, כי הוא עלול להתפרק). לגיוון, אפשר להוסיף לפני ההגשה מעט עירית או בזיליקום קצוצים דק. 
  4. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות צלזיוס) או לחום המקסימלי של התנור. משמנים תבנית אפייה במעט משמן הזית. 
  5. מחממים את שארית השמן במחבת עד שעולה מעט עשן. בוזקים פלפל על נתחי הדג בצד של העור ומניחים במחבת, עם העור כלפי מטה. ממליחים ומפלפלים את החלק הוורוד ולוחצים בעדינות על הסטייק. אחרי דקה הופכים את הנתחים ומטגנים דקה נוספת. 
  6. מניחים את נתחי הדג בתבנית עם העור כלפי מעלה. מכניסים לתנור ומוציאים כעבור 4 דקות. מניחים כל מנה בצלחת כשהעור כלפי מעלה ויוצקים מסביב מהרוטב.

    הערה: אפשר להפחית את זמן האפייה על פי מידת העשייה הרצויה (רצוי להגיש את הדג כשהוא עוד ורוד בפנים).

חזרה