|
|
|
|
טאג'ין עוף עם חומוס ופלפלים חריפים
/ בני סיידא
|
חומרים
|
2 כוסות פולי חומוס מושרים במים למשך הלילה |
1/3 כוס שמן |
1 כפית פפריקה מתוקה |
1/2 כפית פפריקה חריפה |
1/2 כפית כורכום |
1/2 כפית פלפל שחור |
מלח |
4 כרעיים של עוף |
5 שיני שום קצוצות |
2 פלפלים יבשים חריפים |
אופן ההכנה |
- מסננים את החומוס ממי ההשריה, שוטפים, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שהחומוס מתרכך. מסננים את החומוס ממי הבישול ושומרים את מי הבישול להמשך.
- מערבבים את השמן עם התבלינים ומעט מלח בקערית. מורחים את חלקי העוף. שמים בסיר יחד עם שיני השום ומאדים כ 10 דקות. הופכים את העוף מצד לצד.
- מוסיפים לסיר את הפלפלים החריפים, החומוס ושתיים וחצי כוסות ממי הבישול של החומוס. מבשלים יחד כשעה וחצי עד שהעוף רך והרוטב מסמיך מאוד. מגישים חם עם לחם טרי.
| חזרה | | |