|
|
|
|
סלט חצילים, פלפלים ועגבניות בנוסח טוניסאי
/ בני סיידא
|
חומרים
|
4 חצילים בינוניים |
מלח |
שמן לטיגון חצי עמוק |
5 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים |
2 פלפלונים חריפים מנוקים |
4 עגבניות אדומות ומוצקות, חתוכות לרבעים |
6 שיני שום קלופות |
חומץ לפי הטעם |
1/4 כוס שמן לתיבול |
אופן ההכנה |
- קולים שניים מהחצילים על אש פתוחה, מצננים וקולפים. פורסים את שני החצילים הנותרים לרוחבם, כולל הקליפה, בוזקים עליהם מלח ומשהים לשעתיים.
- מחממים שמן במחבת, מייבשים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים עד שהן משחימות. מניחים בצד.
- באותה מחבת, מטגנים את רבעי הפלפלים עד שהם מזהיבים.
- מטגנים גם את הפלפלים החריפים והעגבניות.
- טוחנים את החצילים הקלויים, הירקות המטוגנים והשום במטחנת בשר, או במעבד מזון לשניות אחדות.
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח, חומץ ושמן ומערבבים. מגישים צונן.
| חזרה | | |