שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג דניס ברוטב פלפלים, שום ושמנת / חנוך בר שלום


חומרים (4 מנות)
1/2 כוס יין לבן יבש
4 דגי דניס מופרדים לנתחי פילה
75 גרם חמאה רכה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
25 גרם חמאה
4 שיני שום כתושות
3 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד), פרוסים
4 פלפלים מתוקים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).

2. יוצקים את היין לתבנית חסינת חום. ומניחים את הדגים בתבנית. מערבבים את החמאה והשמן ומורחים על הדגים, מתבלים וצולים בתנור 6-8 דקות.

2. הרוטב: מחממים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את השום, הבצל והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב עד שהפלפלים מתרככים מעט. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שכמות הנזולים מצטמצמת למחצית. מתבלים, מוסיפים את העירית ומסירים מהאש.

3. ההגשה: מסדרים בכל צלחת שני נתחי פילה, יוצקים עליהם את הרוטב, ומגישים בתוספת פירה או אורז לבן.

חזרה