שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דניס עם טופו חמוץ מתוק / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
2 דגי דניס מופרדים ל 4 נתחי פילה, ללא העור
קמח
4 כפות שמן
150 גרם גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות
400 גרם טופו
150 גרם תירס ננסי, חצוי לאורכו
1 פלפל אדום חריף טרי, קצוץ
6 גבעולי אספרגוס חלוטים וחתוכים לקטעים של 4-5 ס"מ
4 כפות חומץ אורז (או חומץ רגיל)
2 כפות סוכר
מלח ופלפל לבן
1 כפית קורנפלור
צרור גבעולי בצל ירוק חתוכים לקטעים באורך 4-5 ס"מ
מעט שמן שומשום
אופן ההכנה
  1. מקמחים את נתחי הדגים ומתבלים במלח ופלפל.
    מחממים 3 כפות שמן במחבת ומזהיבים את הנתחים משני הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מחממים את כף השמן הנותרת בווק ומטגנים את רצועות הגזר כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את הטופו ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את התירס, הפלפל, האספרגוס, החומץ והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומתבלים.
  3. מדללים את הקורנפלור ב 3-4 כפות מים קרים ומוסיפים לווק. מביאים לרתיחה, מסירים מהאש, מפזרים את הבצל הירוק ומתבלים בכמה טיפות שמן שומשום.
  4.  אופן ההגשה: מניחים את הדגים בצלחות הגשה, מפזרים עליהם את הירקות המוקפצים, מפזרים אגוזים (אם רוצים) ומגישים.


חזרה