שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף ממולא בפטריות וגבינת שמנת טופו / אבי שטייניץ


חומרים
4 חצאי חזות עוף במשקל כ 150 גרם כל אחד
שמן זית לטיגון חצי עמוק
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
למלית:
1 כף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
3 כפות יין לבן יבש
מלח ופלפל
1 אגוז מוסקט טחון
2 גבעולים עלי טימין
2-3 כפות שמנת טופו
להגשה:
2 כוסות אפונה קפואה
50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1/2 בצל פרוס
1 שן שום קצוצה
60 גרם בשר עגל מעושן, חתוך לקוביות
מלח ופלפל
4-5 עלי בזיליקום
אופן ההכנה
  1. פותחים כיסים עמוקים בנתחי חזה העוף, כך שאפשר יהיה למלא אותם.
    מכינים את המלית: ממיסים את החמאה או המרגרינה במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות ואת היין ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מתבלים, מוסיפים את עלי הטימין, מסירים מהאש ומצננים לגמרי. מערבבים עם גבינת הטופו.
  2. מבשלים את האפונה כ 4 דקות במי מלח רותחים, מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.
    מחממים את החמאה או המרגרינה במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר המעושן ומטגנים עד שהוא משחים. מסננים את האפונה ומוסיפים למחבת. מתבלים ומוסיפים את הבזיליקום.
  3. ממלאים את הכיסים בנתחי העוף במלית. טובלים בקמח, בביצה טרופה ופירורי לחם בזה אחר זה, מטגנים בשמן זית משני הצדדים עד שהנתחים מזהיבים.
    מחממים את האפונה שוב אם יש צורך מחלקים לצלחות הגשה. מניחים את חזות העוף הממולאים על האפונה ומגישים.

חזרה