שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט מנגו חם / מיכל לוי-אלחלל וטל בן-חיל


חומרים
9 מנגו
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפיות רום (אם רוצים)
50 גרם חמאה
250 גרם בצק עלים
כלים:
תבנית פאי בגודל 24 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני גבוהה (190 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 
    מכינים את הסירופ: קולפים 3 מנגו, חותכים לקוביות ושומרים את הגרעינים. 
  2. שמים את קוביות הפרי והגרעינים בסיר, מוסיפים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מאדים מחצית מהנוזלים, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. מחזירים לאש, מחממים עד שהחמאה נמסה, מורידים מהאש ומוסיפים את הרום. מסננים.
  3. קולפים את הפירות הנותרים וחותכים אותם לאורך משני צידי הגרעין. חותכים את בשר הפרי לרצועות דקות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של פחות מחצי ס"מ. מעבירים את הבצק לתחתית התבנית ומהדקים. מסדרים את רצועות המנגו בצורת טבעות, כך שיכסו את הבצק.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות. מוציאים, יוצקים מעל את הסירופ המסונן ומגישים.

חזרה