שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט ששת הבצלים / בני סיידא


חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס גבינת קשקבל מגוררת
1 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
למלית:
100 גרם חמאה
2 בצלים יבשים, פרוסים
2 בצלים סגולים, פרוסים
1 צרור בצל ירוק קצוץ
1 צרור עירית קצוצה
2 כרישות (החלק הלבן בלבד), פרוסות
5 בצלצלי שאלוט קצוצים
מלח ופלפל לבן
2 כפות קמח
1 כף חרדל
2/3 כוס חלב
1 מכל שמנת מתוקה
4 ביצים טרופות
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
כלים:
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, הגבינה, המלח והחמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת ומעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים. 
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 30 ס"מ. כורכים את העלה על המערוך ופורשים אותו על התבנית. מרפדים את החתית והדפנות בבצק ומסירים עודפים.
  3.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 
  4. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את כל הבצלים ומטגנים עד שהם מתרככים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את החרדל, החלב והשמנת, מערבבים ומסירים מהלהבה. מוסיפים את הביצים למחבת ומערבבים.
  5.  יוצקים את תכולת המחבת על הבצק וזורים מלמעלה את הגבינה. אופים כשעה, עד שהמאפה משחים. משהים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.

    הערה: במקום טארט אחד גדול אפשר להכין טארטים אישיים קטנים.

חזרה