שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טרין סלמון ופלפל קלוי / אריק חכימי


חומרים
1 גזר
2 בצלים
4 גבעולי סלרי
1 כרישה החלק הלבן בלבד
1 כוס מים
1 כוס יין לבן
350 גרם פילה סלמון מופשר, ללא העור
200 גרם סלמון מעושן פרוס דק
100 גרם חמאה רכה
4 כפות שמיר קצוץ דק
1 לימון סחוט
400 גרם גבינת שמנת (רצוי מסקרפונה)
מלח ופלפל לבן
5 כפות צלפים בחומץ
5 פלפלים אדומים קלויים, ללא הגרעינים וללא הקליפה, מחולקים לפרוסות
אופן ההכנה
  1.  רוחצים וקולפים את הירקות וחותכים גס. שמים בסיר עם המים והיין, מביאים לרתיחה, מתבלים במעט מלח ובפלפל ומבשלים 20 דקות.
  2. מוסיפים את פילה הסלמון, מבשלים דקה וחצי, הופכים ומבשלים עוד דקה וחצי. מוציאים את הדג (כשהוא עדיין מעט ורוד מבפנים) ומצננים.
  3. שמים את הדג במעבד מזון. מוסיפים כ 80 גרם מהסלמון המעושן, את החמאה, השמיר, מיץ הלימון והגבינה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים למחית חלקה.
  4. מרפדים תבנית מלבנית מוארכת (תבנית טרין) בניילון נצמד, ומשאירים שוליים מחוץ לתבנית. מרפדים את התחתית והדפנות בשארית הסלמון המעושן.
  5. מורחים על התחתית שכבת מוס בעובי 1 ס"מ, מחליקים היטב ומפזרים את הצלפים באופן שווה. מורחים עוד שכבת מוס בעובי כ 2 ס"מ, מחליקים היטב ומניחים שכבה דקה ואחידה של פלפלים קלויים. מורחים את שארית המוס עד לגובה פני התבנית, מהדקים את שולי הניילון הנצמד על המוס, לוחצים היטב ומכניסים למקרר ל 24 שעות.
  6. פותחים את כיסוי הניילון של התבנית, הופכים את הטרין על מגש ומרימים את התבנית בזהירות. מסירים בעדינות את הניילון הנצמד. פורסים בעדינות פרוסות בעובי כ 1 ס"מ ומניחים על צלחת הגשה. מומלץ להגיש עם רטבים חריפים במקצת, כמו חזרת.

    הערה: מי שיכול, יבשל את הסלמון בציר דגים במקום בציר במתואר בסעיף 1.

חזרה