שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טרין פלפלים וחצילים / אביבית פריאל


חומרים (8 מנות)
5 חצילים
שמן לטיגון
מעט שמן זית
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
1 כפית שום כתוש
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום
2 ביצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. פורסים שניים מהחצילים לאורכם לפרוסות דקות, מטגנים עד שיזהיבו ומספיגים על מגבות נייר. קולים את החצילים הנותרים על להבה פתוחה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  3. מורחים את הפלפלים במעט שמן זית וקולים בתנור כ 20 דקות. מוציאים לתוך שקית ניילון וקושרים את פתח השקית. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות).
  4. קולפים את החצילים הקלויים ומניחים במסננת להגרת הנוזלים. קולפים את הפלפלים. מערבבים את בשר החצילים עם השום, עשבי התיבול והביצים ומתבלים.
  5. מרפדים תבנית "אינגליש קייק" בחצילים מטוגנים כך שיבצבצו מחוץ לתבנית. משטחים שליש מעיסת החצילים, מסדרים עליה שכבה של פלפלים אדומים ומעליה עוד שליש מעיסת החצילים. מסדרים מלמעלה את הפלפלים הצהובים ומעליהם את שאריות החצילים. מקפלים פנימה את שולי החצילים המטוגנים. אופים כ 20 דקות (ב 160 מעלות), מצננים, פורסים ומגישים.
  6. מנה זו אפשר להכין גם בכלים אישיים, להגשה חגיגית כמנה ראשונה.


חזרה