|
|
|
|
כבד עוף בחומץ בלסמי על מצע מרמלדת בצל
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
למרמלדת הבצל: |
40 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה) |
4 כפות שמן |
6 בצלים סגולים פרוסים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
2 כפות סוכר חום |
4-5 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ פטל |
4 כפות יין מרסלה |
לכבד: |
18 כבדי עוף טריים |
1 כוס קמח |
100 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה) |
3 כפות שמן |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
6 כפות חומץ בלסמי |
אופן ההכנה |
- מכינים את מרמלדת הבצל: ממיסים את החמאה עם השמן במחבת כבדה, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא נעשה שקוף. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את היין ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
- מכינים את הכבד: מסירים מהכבד את הגידים, שוטפים ומייבשים. מקמחים ומנערים משאריות הקמח.
- ממיסים במחבת כבדה את החמאה והשמן, מטגנים את הכבדים 2-3 דקות מכל צד, מתבלים במלח ובפלפל ושומרים במקום חם, (אין לטגן את כל הכבדים בבת אחת, אלא קבוצות קבוצות).
- מחזירים את כל הכבדים למחבת, מוסיפים את החומץ ומטגנים דקה. 5. מחלקים את ריבת הבצל ל 6 צלחות אישיות, מניחים מעליה את כבד העוף ומגישים.
| חזרה | | |