שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבד עוף בחומץ בלסמי על מצע מרמלדת בצל / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
למרמלדת הבצל:
40 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)
4 כפות שמן
6 בצלים סגולים פרוסים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות סוכר חום
4-5 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ פטל
4 כפות יין מרסלה
לכבד:
18 כבדי עוף טריים
1 כוס קמח
100 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)
3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
6 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
  1.  מכינים את מרמלדת הבצל: ממיסים את החמאה עם השמן במחבת כבדה, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא נעשה שקוף. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר ומטגנים 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את היין ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה. 
  3. מכינים את הכבד: מסירים מהכבד את הגידים, שוטפים ומייבשים. מקמחים ומנערים משאריות הקמח. 
  4. ממיסים במחבת כבדה את החמאה והשמן, מטגנים את הכבדים 2-3 דקות מכל צד, מתבלים במלח ובפלפל ושומרים במקום חם, (אין לטגן את כל הכבדים בבת אחת, אלא קבוצות קבוצות).
  5. מחזירים את כל הכבדים למחבת, מוסיפים את החומץ ומטגנים דקה. 5. מחלקים את ריבת הבצל ל 6 צלחות אישיות, מניחים מעליה את כבד העוף ומגישים.

חזרה