שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות חמאה וקוקוס / אריק חכימי


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג קמח
1 חבילה (200 גרם) מרגרינה בטעם חמאה
1 חבילה (100 גרם) חמאה
3/4 כוס שמן
1 כוס מים
1 ביצה
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית אבקת סוכר וניל
לסירופ:
4 כוסות מים
3 כוסות סוכר
לקישוט:
2 חבילות קוקוס טחון מיובש
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט הקוקוס ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
  2. מחלקים את הבצק לחמישה כדורים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 5 מ"מ.
  3. חותכים כל עיגול ל 4, וכל רבע ל 2 כך שייווצרו 8 משולשים. מגלגלים כל משולש מהקצה הצר לכיוון הקצה הרחב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  4. מסדרים את העוגיות בתבנית משומנת ומקומחת ואופים עד שיזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מרתיחים את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהלהבה ומצננים.
  6. מורחים את העוגיות בנדיבות במי הסוכר או טובלים אותן במי הסוכר. מסדרים את העוגיות על צלחת גדולה, מפזרים עליהן הרבה קוקוס ומגישים.


חזרה