|
|
|
|
עוגיות חמאה וקוקוס
/ אריק חכימי
|
חומרים (8 מנות)
|
1 ק"ג קמח |
1 חבילה (200 גרם) מרגרינה בטעם חמאה |
1 חבילה (100 גרם) חמאה |
3/4 כוס שמן |
1 כוס מים |
1 ביצה |
1 שקית אבקת אפייה |
1 שקית אבקת סוכר וניל |
לסירופ: |
4 כוסות מים |
3 כוסות סוכר |
לקישוט: |
2 חבילות קוקוס טחון מיובש |
אופן ההכנה |
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט הקוקוס ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
- מחלקים את הבצק לחמישה כדורים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 5 מ"מ.
- חותכים כל עיגול ל 4, וכל רבע ל 2 כך שייווצרו 8 משולשים. מגלגלים כל משולש מהקצה הצר לכיוון הקצה הרחב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מסדרים את העוגיות בתבנית משומנת ומקומחת ואופים עד שיזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מרתיחים את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהלהבה ומצננים.
- מורחים את העוגיות בנדיבות במי הסוכר או טובלים אותן במי הסוכר. מסדרים את העוגיות על צלחת גדולה, מפזרים עליהן הרבה קוקוס ומגישים.
| חזרה | | |