שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות מלוחות עם גבינת עזים וקצח / בני סיידא


חומרים (40 עוגיות)
15 גרם שמרים
1/3 כוס חלב פושר
1 כפית סוכר
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס מחית תפוחי-אדמה
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
150 גרם גבינת עיזים קשה, מגוררת
לעיטור:
מעט חלב
גרגרי קצח או קימל
אופן ההכנה
  1.  שמים בקערה את השמרים, החלב, הסוכר ומחצית מכמות הקמח. מערבבים ומשהים בצד 10 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים לבצק אחיד ומעט קשה. מניחים בצד לחצי שעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים בנדיבות את תבנית התנור. 
  3. לשים את הבצק ובעזרת הידיים משטחים אותו על תחתית התבנית לעלה בעובי 1 ס"מ. מברישים את הבצק בחלב, חותכים בסכין לריבועים קטנים וזורים מלמעלה גרגרי קצח. 
  4.  אופים כ 20 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ועוברים שוב על החתכים בסכין. משהים לצינון ומוציאים מהתבנית.

חזרה