|
|
|
|
עוגיות מלוחות עם גבינת עזים וקצח
/ בני סיידא
|
חומרים (40 עוגיות)
|
15 גרם שמרים |
1/3 כוס חלב פושר |
1 כפית סוכר |
1/4 2 כוסות קמח |
1 כפית מלח |
1 כפית פלפל שחור גרוס |
1 כוס מחית תפוחי-אדמה |
2 חלמונים |
100 גרם חמאה רכה |
150 גרם גבינת עיזים קשה, מגוררת |
לעיטור: |
מעט חלב |
גרגרי קצח או קימל |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את השמרים, החלב, הסוכר ומחצית מכמות הקמח. מערבבים ומשהים בצד 10 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים לבצק אחיד ומעט קשה. מניחים בצד לחצי שעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים בנדיבות את תבנית התנור.
- לשים את הבצק ובעזרת הידיים משטחים אותו על תחתית התבנית לעלה בעובי 1 ס"מ. מברישים את הבצק בחלב, חותכים בסכין לריבועים קטנים וזורים מלמעלה גרגרי קצח.
- אופים כ 20 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ועוברים שוב על החתכים בסכין. משהים לצינון ומוציאים מהתבנית.
| חזרה | | |