שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כנפיים ברוטב פלפל חריף ולימון / חנוך בר שלום

הרוטב, בעל גוון חריף חמצמץ, מתאים ללוות גם עוף או דגים בגריל.


חומרים
1 ק"ג כנפי עוף מנוקות
1/2 ק"ג בצל ירוק (החלק הלבן ועוד כ 5 ס"מ מהגבעול)
לרוטב:
3/4 כוס מיץ לימון
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
מלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, למעט הפטרוזיליה, ומשהים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
  2. משחילים את הכנפיים והבצלים על שפודים, לסירוגין, וצולים בגריל כמה דקות מכל צד.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה לרוטב, מערבבים ויוצקים על השפודים. להגשה מומלץ להניח את השפודים על פיתה קלויה או על ג'בטה חצויה לאורכה וקלויה.

חזרה