כנפיים ברוטב פלפל חריף ולימון
/ חנוך בר שלום
הרוטב, בעל גוון חריף חמצמץ, מתאים ללוות גם עוף או דגים בגריל.
|
חומרים
|
1 ק"ג כנפי עוף מנוקות |
1/2 ק"ג בצל ירוק (החלק הלבן ועוד כ 5 ס"מ מהגבעול) |
לרוטב: |
3/4 כוס מיץ לימון |
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות |
4 שיני שום כתושות |
1/4 כוס שמן זית |
מלח |
3 כפות פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, למעט הפטרוזיליה, ומשהים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
- משחילים את הכנפיים והבצלים על שפודים, לסירוגין, וצולים בגריל כמה דקות מכל צד.
- מוסיפים את הפטרוזיליה לרוטב, מערבבים ויוצקים על השפודים. להגשה מומלץ להניח את השפודים על פיתה קלויה או על ג'בטה חצויה לאורכה וקלויה.
|
חזרה |