שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כריך פטריות פורטבלו וגבינת עיזים / אבי שטייניץ

2 כריכים


חומרים
4 פרוסות לחם לבן לטוסטים
1 עגבניה פרוסה לפרוסות עבות
מלח ופלפל לבן
2 פטריות פורטובלו גדולות
50 גרם חמאה
מעט שום כתוש
כמה טיפות מיץ לימון
1/2 גליל גבינת עזים ("פרומעז"), פרוס לעיגולים
עלי ריחן טריים
1 כף רוטב פסטו כוסברה, מוכן או ביתי
להגשה:
עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
אופן ההכנה
  1. קורצים עיגולים מפרוסות הלחם בעזרת כוס, וקולים לטוסטים.
  2. קולים את פרוסות העגבנייה בגריל וממליחים.
  3. ממיסים חצי מכמות החמאה ומתבלים בשום כתוש, מיץ לימון, מלח ופלפל לבן. מורחים את הפטריות בחמאה המומסת וצולים בתנור חם כ 2 דקות.
  4. בינתיים מורחים את שארית החמאה על פרוסות הלחם. מניחים על שתיים מהן את פרוסות הגבינה ואופים כדקה בתנור חם. מוציאים מהתנור ומניחים על הגבינה פרוסות עגבנייה ועלי ריחן.
  5. מורחים את פרוסות הלחם הנוספות ברוטב הפסטו ומניחים אותן על שתי הפרוסות הראשונות. מניחים מעליהן את הפטריות החמות ומעטרים בעגבניות מיובשות.

חזרה