|
|
|
|
כריך פטריות פורטבלו וגבינת עיזים
/ אבי שטייניץ
2 כריכים
|
חומרים
|
4 פרוסות לחם לבן לטוסטים |
1 עגבניה פרוסה לפרוסות עבות |
מלח ופלפל לבן |
2 פטריות פורטובלו גדולות |
50 גרם חמאה |
מעט שום כתוש |
כמה טיפות מיץ לימון |
1/2 גליל גבינת עזים ("פרומעז"), פרוס לעיגולים |
עלי ריחן טריים |
1 כף רוטב פסטו כוסברה, מוכן או ביתי |
להגשה: |
עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות |
אופן ההכנה |
- קורצים עיגולים מפרוסות הלחם בעזרת כוס, וקולים לטוסטים.
- קולים את פרוסות העגבנייה בגריל וממליחים.
- ממיסים חצי מכמות החמאה ומתבלים בשום כתוש, מיץ לימון, מלח ופלפל לבן. מורחים את הפטריות בחמאה המומסת וצולים בתנור חם כ 2 דקות.
- בינתיים מורחים את שארית החמאה על פרוסות הלחם. מניחים על שתיים מהן את פרוסות הגבינה ואופים כדקה בתנור חם. מוציאים מהתנור ומניחים על הגבינה פרוסות עגבנייה ועלי ריחן.
- מורחים את פרוסות הלחם הנוספות ברוטב הפסטו ומניחים אותן על שתי הפרוסות הראשונות. מניחים מעליהן את הפטריות החמות ומעטרים בעגבניות מיובשות.
| חזרה | | |