שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לפתן תפוחים חמצמץ / דליה למדני

את הלפתן הזה מבשלים מתפוחים חמצמצים, "גראנד אלכסנדר" או "גראנד סמית". אין מוסיפים לו דבר חוץ ממעט סוכר, כך שטעם התפוחים נשאר טבעי ונקי. גם מראה הלפתן טבעי ונקי, לבן כמעט. כדי להשיג הבהירות הזאת, חובה לצרף אץ הסוכר לתפוחים אחרי שבישולם הסתיים. אם מוסיפים את הסוכר כשהתפוחים עדיין על האש, הלפתן נעשה כהה.


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג תפוחים תפוחים חמצמצים, קלופים, חתוכים לרבעים ומנוקים
1/2 קילו סוכר
אופן ההכנה
  1. יוצקים על התפוחים מים כדי כיסוי ולא יותר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה. מכבים את הלהבה. בשלב זה המים צריכים להגיע עד מחצית הגובה של התפוחים והפרי צריך להיות רך.
  2. מוסיפים את הסוכר ומועכים למחית גסה, במועך תפוחי אדמה ידני. מגישים קר.

חזרה