שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גולש עם נטיפי בצק / בני סיידא


חומרים
50 גרם מרגרינה או חמאה
3 בצלים קצוצים דק
150 גרם נקניק קבנוס יבש, פרוס
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
1/4 כפית קימל
10 כוסות מים חמים
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
לנטיפי הבצק:
2 ביצים
1/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
  1.  ממיסים את המרגרינה או החמאה בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הנקניק והבשר ומטגנים כ- 10 דקות נוספות. מסירים מהאש. 
  2.  מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והקימל ובוחשים.
    מוסיפים את המים, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
  3.  מוסיפים את העגבניה, הפלפל ותפוחי האדמה ומבשלים שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול. מביאים את המרק לרתיחה. 
  4. טורפים את מרכיבי הבצק לבלילה חלקה.
  5. מנטפים את הבלילה בכפית לתוך המרק הרותח, בכל פעם רבע כפית, ומבשלים 3 דקות. מגישים חם.

חזרה