שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כנפי עוף ברוטב דובדבנים חמוצים, מוגשות על מצע תרד / אריק חכימי


חומרים (6 מנות)
24 כנפי עוף קטנות (כ 2 ק"ג), נקיות
1 צנצנת (700 גרם) דובדבנים חמוצים משומרים
3 כפות סוכר
4 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
למצע התרד:
1/2 ק"ג תרד מנוקה מעוקצים ושטוף היטב
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
  1.  חולטים את התרד במי מלח רותחים כ 3 דקות. מסננים, שוטפים תחת מי ברז ומניחים בצד. 
    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 
  2. שמים את הדובדבנים עם הנוזלים, הסוכר, השום מלח ופלפל בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה 5 דקות. 
  3. מסדרים את הכנפיים בתבנית אפייה (רצוי בשכבה אחת) ויוצקים את הרוטב החם, כך שיכסה את הכנפיים. מניחים על הכנפיים נייר אפייה ומכסים את התבנית היטב ברדיד אלומיניום (נייר האפייה מונע את הידבקות הכנפיים לרדיד האלומיניום). מכניסים לתנור ואופים שעה וחצי.
  4. מכינים את מצע התרד: לקראת ההגשה מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את התרד, השום, מיץ הלימון ,מלח ופלפל, ומערבבים כדקה, עד שהתרד מתחמם.
  5. מחלקים את התרד לצלחות הגשה, מניחים 4 כנפיים בכל צלחת ומגישים.


חזרה