שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה בלקני ממולא בשר וכבד עוף / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם מרגרינה או חמאה, מרוככת
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
1/3 כוס מים
1/4 כפית מלח
למלית:
1/4 כוס שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
50 גרם צנוברים
1 חציל קלוי, קלוף ומרוסק
350 גרם כבדי עוף מוכשרים, חתוכים לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
להברשה:
ביצה טרופה עם כף שמן
3 כפות שומשום
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מעבדים את כל מרכיבי הבצק ביד או במעבד מזון, עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר למשך שעה. 
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר והכבד ומטגנים עד להשחמה. מצרפים את הצנוברים והחציל, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד 3 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
  4. מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. מרדדים את החלק הגדול על משטח מקומח, לעלה בקוטר 30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. 
  5. שמים את המלית על הבצק. מרדדים את הבצק הנותר לעלה בקוטר התבנית ומניחים על המלית. מהדקים את שוליהם של שני העלים, על ידי צביטות בקצות האצבעות. מחוררים את הבצק במקומות אחדים, מברישים בביצה הטרופה, זורים שומשום ואופים כ - 45 דקות עד שהבצק מזהיב.

חזרה