שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גספצ'ו צלול / אביבית פריאל

גרסה חדשה למרק הירקות הספרדי הקר: במקום רסק ירקות - קוביות של ירקות (חלקם מוקפצים קצת בשמן זית) בנוזל צלול שמופק מעגבניות טריות. כדאי לנסות.


חומרים (4 מנות)
12 עגבניות מוצקות
1 כפית מלח
1 פלפל
1 קישוא
1 מלפפון
12 עגבניות שרי
1/2 אבוקדו
2 כפות שמן זית
עלי גפן
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1.  מרסקים את העגבניות עם המלח במעבד המזון. מרפדים מסננת בבד חיתול ומניחים אותה מעל קערה. יוצקים למסננת את רסק העגבניות ומניחים במקרר למשך הלילה. שומרים את הנוזל שהצטבר בקערה (הרסק שנותר במסננת יכול לשמש להכנת רוטב עגבניות). 
  2. חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
  3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפלפלים והקישוא ומקפיצים קלות. מסירים מהאש ומצננים. מחלקים את כל הירקות לצלחות הגשה ויוצקים עליהם את מיץ העגבניות הצלול. מקשטים כל מנה בעלי בזיליקום ובפלפל גרוס ומגישים.

חזרה