|
|
|
|
מאפה חצילים ועגבניות עם גבינת פרמזן
/ בני סיידא
|
חומרים (8 מנות)
|
1/2 כוס שמן זית |
3 בצלים קצוצים דק |
6 שיני שום קצוצות |
5 חצילים , לא קלופים, חתוכים לקוביות קטנות |
מלח ופלפל שחור גרוס |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1/4 כוס טימין קצוץ |
4 עגבניות פרוסות |
1/2 כוס פירורי לחם |
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת |
1/2 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- מחממים את השמן במחבת כבדה וגדולה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את החצילים ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מזהיבים מעט ומתרככים.
- מסירים מהאש, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה והטימין ומערבבים. מעבירים לתבנית חסינת חום.
- מסדרים מעל החצילים את פרוסות העגבניות בשכבה אחת, כשפרוסה אחת חופפת לשניה.
- מערבבים בקערית את פירורי הלחם והגבינה, מתבלים במלח ובפלפל ומפזרים מעל העגבניות. מטפטפים למעלה את השמן. אופים כ 40 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים. מגישים חם.
| חזרה | | |