שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה חצילים ועגבניות עם גבינת פרמזן / בני סיידא


חומרים (8 מנות)
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות
5 חצילים , לא קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס טימין קצוץ
4 עגבניות פרוסות
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). 
  2. מחממים את השמן במחבת כבדה וגדולה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את החצילים ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מזהיבים מעט ומתרככים. 
  3. מסירים מהאש, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה והטימין ומערבבים. מעבירים לתבנית חסינת חום.
  4.  מסדרים מעל החצילים את פרוסות העגבניות בשכבה אחת, כשפרוסה אחת חופפת לשניה.
  5. מערבבים בקערית את פירורי הלחם והגבינה, מתבלים במלח ובפלפל ומפזרים מעל העגבניות. מטפטפים למעלה את השמן. אופים כ 40 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים. מגישים חם.

חזרה