שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס פירות מיובשים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
8 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות חלב
250 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
2 ביצים
300 גרם קליפות הדרים מסוכרות (או פירות מיובשים אחרים)
כלים:
2 תבניות שקעים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים את התבניות.
  2. מכניסים לקערת המערבל את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים. מוסיפים את חלב, החמאה והביצים ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הקליפות המסוכרות ומערבבים.
  3. יוצקים את העיסה לשקעים שבתבנית, עד כשני שליש מגובהם. מכניסים לתנור ואופים כ- 25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים.

המאפינס נשמרים כ-3 ימים. אם רוצים אפשר להקפיא אותם ולחמם שוב בחום בינוני-נמוך.


חזרה