|
|
|
|
מאפינס פירות מיובשים
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
8 כוסות קמח |
1.5 כוסות סוכר |
2 כפיות אבקת אפייה |
1/4 כפית מלח |
1.5 כוסות חלב |
250 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת |
2 ביצים |
300 גרם קליפות הדרים מסוכרות (או פירות מיובשים אחרים) |
כלים: |
2 תבניות שקעים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים את התבניות.
- מכניסים לקערת המערבל את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים. מוסיפים את חלב, החמאה והביצים ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הקליפות המסוכרות ומערבבים.
- יוצקים את העיסה לשקעים שבתבנית, עד כשני שליש מגובהם. מכניסים לתנור ואופים כ- 25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים.
המאפינס נשמרים כ-3 ימים. אם רוצים אפשר להקפיא אותם ולחמם שוב בחום בינוני-נמוך.
| חזרה | | |