|
|
|
|
מרק דלעת, עגבניות וג'ינג'ר
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
60 גרם חמאה |
4 כפות שמן זית |
700 גרם דלעת חתוכה לקוביות |
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות |
2 בצלים קצוצים דק |
3 גבעולי סלרי קצוצים |
2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורר דק |
מלח ופלפל לבן |
7 כוסות מרק ירקות צח או מים |
1 מכל שמנת מתוקה |
50 גרם גרעיני דלעת קלויים |
אופן ההכנה |
- ממיסים בסיר כבד את החמאה והשמן. מוסיפים את כל הירקות ואת הג'ינג'ר ומאדים על להבה בינונית כ 15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.
- מעבירים את המרק למעבד מזון (אפשר להשתמש גם בבלנדר יד) ומעבדים למחית חלקה.
- מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומחממים עד סף רתיחה. טועמים ומשפרים את התיבול, מחלקים למנות ומעטרים בגרעיני דלעת קלויים.
| חזרה | | |