שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קרם ירקות עם חזה אווז מעושן וכדורי בשר / בני סיידא


חומרים (10 מנות)
60 גרם מרגרינה
4 כפות שמן
2 כרישות (החלק הלבן), פרוסות
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים מגוררים גס
2 קישואים פרוסים
2 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות
1/2 שורש סלרי קצוץ
2 בצלים קצוצים
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור טחון טרי
8 כוסות מרק עוף צח
100 גרם חזה אווז מעושן פרוס וחתוך לרצועות
1/2 כוס שמיר קצוץ
לכדורי בשר:
300 גרם בשר טחון
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה טרופה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  ממסים בסיר גדול את המרגרינה והשמן. מוסיפים את כל הירקות ואת הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר ומאדים 10 דקות. בוחשים מפעם לפעם.
  2. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה
    כשעה. מעבדים את המרק למחית חלקה (במעבד מזון או בבלנדר יד) ומחזירים לסיר. מוסיפים את האווז ואת השמיר ומביאים לרתיחה.
  3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים לכדורי הבשר. צרים כדורים קטנים מאוד, מחליקים למרק בעדינות ומבשלים 10 דקות. מגישים חם בעיטור פטרוזיליה קצוצה.

חזרה