|
|
|
|
מגדל תפוחים
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים (6 מנות)
|
2 תפוחים גדולים |
1 כוס מים |
1/2 כוס סוכר |
למוס: |
1/4 כוס סוכר |
1 כף חמאה או מרגרינה |
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות |
1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין |
1/4 מים חמים כוס |
1 מכל שמנת לקצפת |
עלי נענע לקישוט |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות צלזיוס). מקלפים את התפוחים, פורסים לפרוסות עגולות ודקות בעובי כ 3 מ"מ ומניחים בקערה.
- מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר נמס. יוצקים את הסירופ על התפוחים ושורים כשעה.
מסדרים את פרוסות התפוחים על נייר אפייה ואופים כשעה, עד שהן מזהיבות.
- מכינים את המוס: מחממים את הסוכר בסיר בינוני עד שהוא הופך לקרמל בהיר. מוסיפים את החמאה והתפוחים הקלופים ומבשלים כחצי שעה, או עד שהתפוחים מתרככים.
- ממיסים את הג'לטין במים החמים, מוספים לתפוחים ומערבבים. מעבירים לכל אחסון ומקררים כשעה במקרר. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומערבבים בעדינות עם התפוחים.
- מניחים פרוסת תפוח אפויה על צלחת הגשה אישית ומורחים עליה שכבה עבה של מוס. מניחים פרוסה נוספת וממשיכים ליצור מגדל של 4-5 פרוסות פתוחים ובינהן מוס. מקשטים בעלי נענע ומגישים.
הערה: אפשר להכין את פרוסות התפוחים ואת המוס יום מראש, ולהרכיב את המנות לפני ההגשה.
| חזרה | | |