שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מגדל תפוחים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (6 מנות)
2 תפוחים גדולים
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
למוס:
1/4 כוס סוכר
1 כף חמאה או מרגרינה
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין
1/4 מים חמים כוס
1 מכל שמנת לקצפת
עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות צלזיוס). מקלפים את התפוחים, פורסים לפרוסות עגולות ודקות בעובי כ 3 מ"מ ומניחים בקערה.
  2. מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר נמס. יוצקים את הסירופ על התפוחים ושורים כשעה.
    מסדרים את פרוסות התפוחים על נייר אפייה ואופים כשעה, עד שהן מזהיבות.
  3. מכינים את המוס: מחממים את הסוכר בסיר בינוני עד שהוא הופך לקרמל בהיר. מוסיפים את החמאה והתפוחים הקלופים ומבשלים כחצי שעה, או עד שהתפוחים מתרככים.
  4. ממיסים את הג'לטין במים החמים, מוספים לתפוחים ומערבבים. מעבירים לכל אחסון ומקררים כשעה במקרר. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומערבבים בעדינות עם התפוחים.
  5. מניחים פרוסת תפוח אפויה על צלחת הגשה אישית ומורחים עליה שכבה עבה של מוס. מניחים פרוסה נוספת וממשיכים ליצור מגדל של 4-5 פרוסות פתוחים ובינהן מוס. מקשטים בעלי נענע ומגישים.

        הערה: אפשר להכין את פרוסות התפוחים ואת המוס יום מראש, ולהרכיב את המנות לפני ההגשה.


חזרה