שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק חמציץ קר / אריק חכימי

אפשר להכין את המרק יום מראש.


חומרים
1/2 1-2 ליטר מים
50 גרם חמאה או מרגרינה
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1/2 1 צרורות חמציץ , שטוף וקצוץ לרצועות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס אורז מבושל למחצה
3 כפות חומץ (או חומץ בן יין לבן)
1 כפית סוכר
1 חלמון טרוף
1 מכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1.  מרתיחים את המים עם החמאה או המרגרינה. מוסיפים את הבצל, תפוחי האדמה, אבקת המרק, מלח ופלפל, מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. 
  2. מוסיפים את החמציץ, הפטרוזיליה, האורז, החומץ והסוכר ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים. 
  3. כשהמרק צונן מוסיפים לו בהדרגה, תוך בחישה ,את החלמון והשמנת. מאחסנים במקרר לפחות שעה.
    להגשה מחלקים את המרק לקעריות ומעטרים בפלפל גרוס טרי.


חזרה