שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף סיני עם כיסוני וון-טון / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
לבצק:
1 כוס קמח
1 ביצה
כ5 כפות מים
למלית:
100 גרם חזה עוף טחון
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל
1 כף יין לבן
1 כף רוטב סויה
למרק:
6 כוסות מרק עוף צח
2 כפות רוטב סויה
2 גזרים חתוכים לגפרורים
4 פטריות שמפיניון פרוסות דק
1 כוס נבטים
2 בצלים ירוקים קצוצים
מעט שמן שומשום
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: לשים מכל המרכיבים בצק חלק וגמיש, מכסים במגבת מטבח ומניחים בצד לחצי שעה. 
    מערבבים את מרכיבי המלית. 
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וחותכים אותו ל-12 ריבועים שווים. מניחים כל ריבוע כך שפינה אחת שלו תפנה כלפי הגוף. שמים במרכזו כפית מהמלית, מקפלים עליה את הפינה הקרובה לגוף ומקפלים שוב לכיון הפינה הנגדית (לא עד הסוף, הפינה עצמה צריכה להישאר גלויה). מקפלים את פינות
  3. הבסיס לאחור ומהדקים אותן היטב זו אל זו. מבשלים במי מלח מספר דקות ומסננים. 
  4. שמים בסיר את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, בפלפל וברוטב סויה. 
    מוסיפים את הגזר, הפטריות והנבטים ומבשלים דקה.
  5. מוסיפים את הכיסונים ומבשלים דקה נוספת. מעטרים בבצל ירוק ובמעט שמן שומשום ומגישים.


חזרה