שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פטריות / שישי דרעי


חומרים (8 מנות)
70 גרם חמאה (או 3 כפות שמן זית)
4 בצלים בינוניים, קצוצים דק
2 סלסלות (300 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות דק
2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות מרק בשר צח
5 שיני שום כתושות
300 גרם פטריות ירדן חתוכות גס
300 גרם פטריות פורטובלו או יער, חתוכות גס
1/3 אגוז מוסקט מגורר
2 ליטר מים
מלח
אופן ההכנה
1. ממיסים את החמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את פטריות השמפיניון והקישואים ומאדים כ 3 דקות.
2. מוסיפים שני ליטרים מים, את המרק הצח ואת השום ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את שאר הפטריות ומתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 20 דקות בסיר גלוי. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
טעמו של המרק משתבח לאחר יום במקרר.

חזרה