שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט גזר טריפוליטאי / בני סיידא


חומרים
1 ראש שום
700 גרם גזר
1/4 כוס שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כוס מים
2 כפות רסק עגבניות
1/3 כוס חומץ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה זרעוני קימל
1 כף כמון טחון
אופן ההכנה
  1. מפרידים את שיני השום, קולפים וכותשים. קולפים את הגזרים, חוצים אותם לאורך ופורסים לחצאי עיגולים ברוחב כ 2 ס"מ.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה בוחשים ומוסיפים את המים. מוסיפים את רסק העגבניות והגזר ומערבבים. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הגזר ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים על להבה בינונית עד שהגזר רך וכמות הנוזלים פחתה בחצי, מוסיפים את החומץ, המלח, הפלפל הקימל והכמון, בוחשים ומסירים מהאש. מצננים, מעבירים לכלי הגשה. מכסים ומאחסנים במקרר למשך יממה. מגישים קר.

חזרה