שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חזה עוף ופירות / אבי שטייניץ

במטבח הרוסי אפשר לזהות שני זרמים עיקריים: בישול כפרי, פשוט ועממי ובישול מתוחכם ממטבח הצאר, המושפע רבות מהבישול הצרפתי. מנה זו שייכת למטבח העילית והיא מבוססת במקור על בשר עופות בר. בגרסה הזאת מחליף העוף את בשר הציד אך הצירוף האקזוטי של פירות ובשר נותר על כנו. המנה מוגשת קרה בכוס זכוכית והיא חגיגית למראה.


חומרים (4 מנות)
4 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר, קלופים וחתוכים לקוביות
8 פרוסות אננס חתוכות לקוביות (אפשר משומר)
4 תפוזים קלופים וחתוכים לקוביות
160 גרם שקדים מסוכרים
מעט ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
מיץ 2 לימונים
מלח ופלפל
2 חזות עוף או פרגית (200 גרם), מבושלים וחתוכים לרצועות
אופן ההכנה
  1. טוחנים חצי מכמות הפירות בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים חצי מכמות השדים, את ג'ינג'ר ואת מיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים עד שנוצר רוטב חלק.
  2. בכוס קוקטיל מסדרים לסירוגין את חזה העוף ואת שאר הפירות החתוכים. יוצקים מלמעלה מהרוטב ומפזרים מעט שקדים מסוכרים. מגישים מייד.

 

הערות:

  1. אם לא מוצאים שקדים מסוכרים אפשר להכין שקדים בקרמל: קולים 100 גרם שקדים בתנור. ממיסים חצי כוס סוכר במחבת מעל להבה נמוכה, עד שהסוכר מזהיב. מוסיפים את השקדים הקלויים, מערבבים עם הסוכר ומניחים לצינון על נייר אפייה משומן. מתקבל גביש של שקדים מסוכרים שממנו אפשר לשבור את הכמות המתאימה למתכון.
  2. אפשר להשתמש בפירות אחרים לפי הטעם.

חזרה