שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלמון בצימוקים, יין וחומץ בלסמי / אבי שטייניץ


חומרים (6 מנות)
1 פילה סלמון מחולק ל-6 נתחים במשקל כ-200 גרם כל אחד, עם העור וללא עצמות
שמן זית
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
1.5 כוסות יין שרדונה
150 גרם צימוקים בהירים גדולים
1.5 כוס מיץ ענבים טבעי (או ציר דגים, אם יש)
5 כפות חומץ בלסמי
1.5 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את היין, יוצקים על הצימוקים ומניחים לשעתיים.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה ומטגנים את נתחי הדג 2-3 דקות מכל צד, עד שהם משחימים. מתבלים במלח ובפלפל, מוציאים , מניחים בצלחת ומכסים בצלחת נוספת.
  3. מביאים את מיץ הענבים (או ציר הדגים) לרתיחה. מוסיפים את היין עם הצימוקים ואת החומץ, ומרתיחים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש.
  4. מתבלים במלח, בסוכר ובפלפל לבן וטורפים פנימה את החמאה תוך כדי טלטול הסיר. מחלקים את הדגים לצלחות הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים.

חזרה