|
|
|
|
סלמון בצימוקים, יין וחומץ בלסמי
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (6 מנות)
|
1 פילה סלמון מחולק ל-6 נתחים במשקל כ-200 גרם כל אחד, עם העור וללא עצמות |
שמן זית |
מלח ופלפל שחור |
לרוטב: |
1.5 כוסות יין שרדונה |
150 גרם צימוקים בהירים גדולים |
1.5 כוס מיץ ענבים טבעי (או ציר דגים, אם יש) |
5 כפות חומץ בלסמי |
1.5 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
מלח ופלפל לבן |
אופן ההכנה |
- מרתיחים את היין, יוצקים על הצימוקים ומניחים לשעתיים.
- מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה ומטגנים את נתחי הדג 2-3 דקות מכל צד, עד שהם משחימים. מתבלים במלח ובפלפל, מוציאים , מניחים בצלחת ומכסים בצלחת נוספת.
- מביאים את מיץ הענבים (או ציר הדגים) לרתיחה. מוסיפים את היין עם הצימוקים ואת החומץ, ומרתיחים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש.
- מתבלים במלח, בסוכר ובפלפל לבן וטורפים פנימה את החמאה תוך כדי טלטול הסיר. מחלקים את הדגים לצלחות הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים.
| חזרה | | |