|
|
|
|
סלמון עם ירקות מטוגנים
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (4 מנות)
|
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם אחת (עם העור, ללא עצמות) |
שמן זית לטיגון |
מלח גס |
פלפל שחור גרוס |
מיץ מ 1 לימון |
1 כף חמאה |
לקישוט: |
20 גבעולי אספרגוס |
1 גזר קלוף וחצוי לרוחבו |
1 סלק קלוף (לא מבושל) |
1 תפוחי אדמה קלוף |
1 שורש סלרי קלוף |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- חותכים מגבעולי האספרגוס את השליש העליון וחולטים במי מלח רותחים במשך דקה, מוציאם ומעבירים מייד לקערת מים קרים עם קוביות קרח לעצירת הבישול.
- חותכים את הגזר, הסלק ותפוח האדמה לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ, ולאחר מכן למקלות דקים (ז'וליין). פורסים את הסלרי לפרוסות דקות וקורצים עיגולים (או צורות פרחים, או כל צורה אחרת) בכל פרוסה בכוס או בחותכן עוגיות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומרפדים מגש בכמה שכבות של מגבת נייר. מטגנים את הירקות בזה אחר זה עד שהם משחימים קלות ומעבירים למגש.
- מחממים שמן זית במחבת, מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה ומטגנים כ 2 דקות, עד שהעור משחים. ממליחים ומפלפלים. הופכים ומטגנים עוד 3-4 דקות. מוציאים את הדגים מהמחבת ושומרים חם (במקום להפוך את הדגים ולטגן מן הצד השני, אפשר לסיים את ההכנה בתנור חם למשך 4 דקות. במקרה זה יש לצקת את נוזלי הטיגון על הדג).
- מוסיפים למחבת את מיץ הלימון ומגרדים את תחתיתה בכף עץ. מוסיפים את החמאה וטורפים. מתבלים במלח ובפלפל.
- מניחים את הדגים במרכז צלחות ההגשה. מסדרים על כל דג 5 ראשי אספרגוס ויוצקים את הרוטב.
- ממליחים את הירקות המטוגנים, מסדרים בערמות קטנות מסביב לדגים ומגישים.
| חזרה | | |