שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלמון עם ירקות מטוגנים / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם אחת (עם העור, ללא עצמות)
שמן זית לטיגון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מ 1 לימון
1 כף חמאה
לקישוט:
20 גבעולי אספרגוס
1 גזר קלוף וחצוי לרוחבו
1 סלק קלוף (לא מבושל)
1 תפוחי אדמה קלוף
1 שורש סלרי קלוף
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. חותכים מגבעולי האספרגוס את השליש העליון וחולטים במי מלח רותחים במשך דקה, מוציאם ומעבירים מייד לקערת מים קרים עם קוביות קרח לעצירת הבישול.
  2. חותכים את הגזר, הסלק ותפוח האדמה לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ, ולאחר מכן למקלות דקים (ז'וליין). פורסים את הסלרי לפרוסות דקות וקורצים עיגולים (או צורות פרחים, או כל צורה אחרת) בכל פרוסה בכוס או בחותכן עוגיות.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומרפדים מגש בכמה שכבות של מגבת נייר. מטגנים את הירקות בזה אחר זה עד שהם משחימים קלות ומעבירים למגש.
  4. מחממים שמן זית במחבת, מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה ומטגנים כ 2 דקות, עד שהעור משחים. ממליחים ומפלפלים. הופכים ומטגנים עוד 3-4 דקות. מוציאים את הדגים מהמחבת ושומרים חם (במקום להפוך את הדגים ולטגן מן הצד השני, אפשר לסיים את ההכנה בתנור חם למשך 4 דקות. במקרה זה יש לצקת את נוזלי הטיגון על הדג).
  5. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון ומגרדים את תחתיתה בכף עץ. מוסיפים את החמאה וטורפים. מתבלים במלח ובפלפל.
  6. מניחים את הדגים במרכז צלחות ההגשה. מסדרים על כל דג 5 ראשי אספרגוס ויוצקים את הרוטב.
  7. ממליחים את הירקות המטוגנים, מסדרים בערמות קטנות מסביב לדגים ומגישים.
חזרה