|
|
|
|
ספסופיי- תבשיל ירקות ונקניקיות בנוסח יווני
/ בני סיידא
|
חומרים (5 מנות)
|
3 חצילים בינוניים |
שמן לטיגון חצי עמוק |
6 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ |
1/2 כוס + 2 כפות שמן זית |
2 בצלים קצוצים דק |
6 שיני שום קצוצות |
5 עגבניות קלופות וקצוצות מלח, פלפל שחור טחון טרי |
1 כפית סוכר |
1/4 כוס עלי טימין טריים |
6 נקניקיות עבות |
150 גרם זיתים שחורים מצומקים |
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- קולפים את החצילים, חותכים כל אחד מהם ל- 8 אצבעות עבות, זורים עליהם מלח ומניחים בצד לכשעתיים.
- מנגבים את החצילים במגבות נייר ומטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה. מוציאים ומספיגים על מגבות נייר.
- מחממים בקדרה חצי כוס שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, סוכר וטימין ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים את החצילים והפלפלים, מכסים את הקדרה ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
- חורצים בנקניקיות חריצים אלכסוניים. מחממים את שתי כפות השמן הנותרות ומטגנים את הנקניקיות מכל הצדדים עד שיזהיבו. מניחים את הנקניקיות והזיתים מעל התבשיל, מכסים את הקדרה ומבשלים 20 דקות נוספות.
- זורים מלמעלה את הפטרוזיליה ומגישים עם לחם טרי.
| חזרה | | |