שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק כרישה ותפוחי אדמה / דליה למדני


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג כרישה החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד, פרוסה בעובי 1 ס"מ
50 גרם חמאה (או מרגרינה)
2 בצלים קלופים וקצוצים
4 קישואים קלופים ומגוררים גס
2 גזרים קלופים ומגוררים גס
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל לבן
1/4 כוס שמיר קצוץ
אופן ההכנה
  1. משאירים רבע מהכרישה (רק חלקים לבנים) לשלב מאוחר יותר. את השאר מאדים בחמאה יחד עם הבצל, הקישואים והגזר, על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.
  2. מצרפים את הכרישה הלבנה ואת תפוחי האדמה ויוצקים לסיר 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
  3. בוחשים את אבקת מרק הפטריות עם מעט מים קרים ויוצקים לסיר.
    מוסיפים את השמיר, מתבלים במלח ובפלפל, בוחשים ומביאים לרתיחה.
    מבשלים על להבה נמוכה עוד עשר דקות. מגישים חם.

חזרה