שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נתחי עוף עם תפוזים, זיתים ועריסה / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
1/2 ק"ג חזה עוף נקי מעור ועצמות
6 תפוזים
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב עריסה מוכן
1 ליים סחוט או 1/2 לימון
1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים
2 גבעולי נענע
1 צרור קטן של כוסברה עלים בלבד, קצוצים
מלח
1/2 כפית זרעוני כוסברה כתושים
אופן ההכנה
  1.  חותכים את חזה העוף לקוביות. קולפים את התפוזים עד הבשר בלי להשאיר קליפה לבנה ומפרידים את הפלחים, ללא הציפוי שלהם (מעבירים סכין קטנה וחדשה בין כל פלח והציפוי שלו, עד שכולם נפרדים).
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה, מוסיפים את העוף ומקפיצים עד שצבעו משתנה. מוסיפים את העריסה ומיץ הליים, מערבבים ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים, בודקים תיבול ומגישים מייד.

חזרה