שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קרופניק / חנוך (חני) פרבר

מרק פטריות עשיר. להכנתו יש להשתמש בפטריות פורצ‘יני מיובשות שהן פטריות בעלות טעם חזק המגיעות מאיטליה. כדאי להוסיף למרק יוגורט או שמנת חמוצה.


חומרים (9 מנות)
50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (להשיג ברשתות השיווק ובמעדניות)
3 ליטר מים או מרק עוף צח
2 גזרים
1 לפת
2 בצלים
3 תפוחי אדמה
3 גבעולי סלרי עלים
1 שורשי פטרוזיליה
1 כוס גריסי פנינה
פלפל שחור גרוס טרי, ומלח
להגשה:
יוגורט או שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. משרים את הפטריות 20 דקות במים. מסננים וקוצצים דק.
  2. שמים את כל הירקות במעבד מזון וקוצצים דק (את תפוחי האדמה אפשר לחתוך ביד לקוביות ולא לקצוץ).
  3. שמים את כל החומרים בסיר גדול, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מסירים קצף ומבשלים מכוסה חלקית כשעה, עד שהגריסים רכים, מטבלים במלח ופלפל.
    מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה.

חזרה