סינטה טלה ממולאת בעשבי תיבול
/ אבי שטייניץ
להכנת מתכון זה יש לבקש מהקצב סינטה של טלה, מופרדת מהעצם, אבל עם ה"מכסה" השומני העוטף אותה.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 סינטה טלה, עם ה"מכסה" שלה |
למלית: |
3 כפות רוטב פסטו |
3 כפות צנוברים קלויים |
3 כפות פרורי לחם לבן טרי |
12 שיני שום קלופות ומטגנות בשמן עמוק על להבה נמוכה עד שהן רכות ושחומות. |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס).
- חוצים את הסינטה לאורכה ומשאירים אותה מחוברת בקצה (כמו כריך פתוח).
- מערבבים את כל מרכיבי המלית. מורחים את המלית בין שני חלקי הכריך, מכסים ב"מכסה" ורצוי גם לקשור בחוט. חורצים פסי שתי וערב בכיסוי השומן.
- מטגנים את הנתח הממולא במחבת חמה מצד השומן עד שהוא משחים. מתבלים במלח ופלפל גרוס.
- מכניסים לתנור ואופים 5-6 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים כ 5 דקות, פורסים לפרוסות בעובי אצבע ומגישים.
|
חזרה |