שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט גזר בתפוזים, מרווה וצ'ילי / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
4 גזרים בינוניים, קלופים
1 כף חמאה
2 כפות סוכר חום
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
2 פרוסות לימון או ליים, עם הקליפה
מלח
1 גבעול מרווה, מופרד לעלים
1/4 כפית אבקת צ'ילי
אופן ההכנה
  1.  חותכים את הגזרים למקלות בגודל בינוני. 
  2. מחממים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הגזר ואת השום ומטגנים תוך ערבוב כ 2 דקות.
  3. מוסיפים את המיץ, פרוסות הלימון ומעט מלח ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ 12 דקות, עד שהגזר מתרכך אך עדיין פריך, והרוטב מסמיך. אם הרוטב לא הסמיך, מגבירים את הלהבה ומבשלים כמה דקות נוספות. מוסיפים את המרווה והצ'ילי ומגישים חם.

חזרה