|
|
|
|
מרק קרם פטריות עם קרם פרש ועירית
/ בני סיידא
|
חומרים (10 מנות)
|
70 גרם פטריות יער שחורות מיובשות |
80 גרם חמאה |
3 כפות שמן זית |
2 כרישות (החלק הלבן), פרוסות דק |
1 בצל קצוץ |
4 שיני שום קצוצות |
1/2 שורש סלרי קצוץ דק |
1 ק"ג פטריות שמפיניון פרוסות |
250 גרם פטריות ירדן קצוצות |
250 גרם פטריות פורטובלו קצוצות |
5 כוסות מרק צח מרוכז מירקות או מעוף |
1 כוס יין לבן יבש |
1 מכל שמנת מתוקה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
להגשה: |
1 מיכל קרם פרש |
1/2 כוס עירית קצוצה |
אופן ההכנה |
- שורים את הפטריות המיובשות במים חמים לחצי שעה, מסננים ושוטפים היטב. קוצצים דק.
ממיסים בסיר גדול את החמאה והשמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל, השום והסלרי ומאדים 5 דקות. מוסיפים את כל הפטריות ומאדים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את המרק ואת היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 40 דקות. מרסקים את המרק למחית חלקה (במעבד מזון או בבלנדר יד) ומחזירים לסיר.
- מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.
- מחלקים לקעריות מרק, שמים בכל מנה כפית גדושה קרם פרש ומעטרים בעירית קצוצה.
הערה: לפני ההגשה מחממים את המרק על להבה נמוכה, רק עד לסף הרתיחה.
| חזרה | | |