שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קרם כרישה בשמנת ועירית / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
60 גרם חמאה
2 כפות שמן
6 כרישות בינוניות (החלק הלבן בלבד),פרוסות
2 כפות קמח
7-6 כוסות מרק צח
מלח ופלפל לבן
1/4 כוס יין לבן יבש
1 מכל שמנת מתוקה
להגשה:
עירית קצוצה
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה עם השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרישה ומטגנים תוך בחישה כ 15 דקות, עד שהכרישה מתרככת.
  2. מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את המרק, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה ומצננים.
  3. מרסקים את המרק במעבד מזון (או בבלנדר יד) לתערובת חלקה טועמים ומשפרים את התיבול. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.

חזרה