|
|
|
|
מרק קרם כרישה בשמנת ועירית
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
60 גרם חמאה |
2 כפות שמן |
6 כרישות בינוניות (החלק הלבן בלבד),פרוסות |
2 כפות קמח |
7-6 כוסות מרק צח |
מלח ופלפל לבן |
1/4 כוס יין לבן יבש |
1 מכל שמנת מתוקה |
להגשה: |
עירית קצוצה |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה עם השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרישה ומטגנים תוך בחישה כ 15 דקות, עד שהכרישה מתרככת.
- מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את המרק, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה ומצננים.
- מרסקים את המרק במעבד מזון (או בבלנדר יד) לתערובת חלקה טועמים ומשפרים את התיבול. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים. מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.
| חזרה | | |